Insändare Över 60 000 barn och ungdomar om året blir utsatta för mobbning i Sverige. Friends är en organisation som arbetar mot mobbning. Friends har på sin hemsida frågat elever vilken plats i skolan som de känner sig otrygga på och de har svarat toaletter, omklädningsrum och nätet. Vi måste få bort mobbningen!

För det första blir vissa elever slagna i skolan, vissa måste gömma sig på toaletterna på rasterna, vissa måste vänta på en lärare när de ska gå i korridoren. Borde Sverige vara ett sådant land?

För det andra så vill inte vissa elever gå till skolan för att de vet att det kommer hända något, till exempel att några fotar de i omklädningsrummet när de är där. De kommer inte få någon ordentlig utbildning för att de kanske hoppar av gymnasiet för att de inte vill gå i skolan mer efter vad som har hänt i grundskolan.

Vissa barn blir kallade till exempel hora, bitch och problembarn. Skulle du vilja bli kallad sådant?

För det tredje har det hänt alltför ofta att barn tar sitt eget liv för att de inte vill leva mer, eftersom varje dag de kommer till skolan hoppar folk på dem i korridoren.

Borde vi ha ett land där man blir kallad fula kränkande ord varje dag, där vuxna inte bryr sig om att barn mår dåligt, där barn tar sitt eget liv för att de tänker ingen bryr sig ändå? Därför tycker jag att mobbning inte borde finnas. Skulle du vilja att ditt barn mår dåligt? Vi måste hjälpas åt för att få bort mobbningen!

Irriterad elev från 6A i Vadstena