Insändare Jag reagerar fortfarande angående parkering för Lalandia. Kommunen beskrev i slutet av sommaren i MVT (29/8) var det skall byggas stugor och var den tänkta parkeringen skall vara. Två av de största parkeringarna för badgäster skall bli stugbyar enligt kommunen.

Den nya tänkta parkeringen är vid Badstrandsvägen och det kan ju inte bli någon större yta när själva Lalandiaanläggningen som också behöver parkering skall ligga på ena sidan och på den andra sidan finns inte några större ytor för där ligger Furulid som också behöver parkering.

Det skall även enligt uppgift byggas en ny restaurang i området som också blir i behov av parkering så hur ni än gör så kommer det att fattas platser.

Jag tror heller inte att det är så hållbart att låta badgäster åka ner och lasta av och sedan åka tillbaka för att parkera. När man tänker på hur bra Lalandia går i Billund Danmark så kanske man skall ta hänsyn till att i samma område ligger ett annat dragplåster, nämligen Legoland. Jag har sett Lalandiaanläggningen där, den är helt gigantisk, så låt säga att det inte skulle funka här, vad göra med en sådan anläggning?

Kommunen säger att det även skall byggas en ny simhall. Skulle man inte kunna bygga den större och själva göra det lite mer lekvänligt med rutchbanor, vågmaskin, bubbelpool, en lucka där man även vintertid kan simma ut i en liten utomhuspool. Göra fint ner till sjön från Folkets park och där anlägga ett vinterbadhus. Folkets park kan ju inte vara i så dåligt skick att det behöver rivas, utan bara renoveras invändigt. Gör i ordning lekparken som var så fin från början och använd utescenen och rotundan till konserter sommartid.

Området har en jättestor potential. Lalandia behöver inte ligga på en redan attraktivt plats.

Skulle tycka det vore trevligt om kommunen kunde göra en ordentlig skiss eller modell att ställa ut på någon plats där vi Motalabor kunde gå och se hur detta är tänkt att se ut samt att lägga ut listor där vi kan tycka ja eller nej om etableringen.

Och en liten påminnelse, glöm nu inte underhåll på våra kulturbyggnader Gamla Folkets hus samt Lokverkstaden.