Logga in
Logga ut

Mats Bengtsson

Get back - en nostalgitripp

Det här är inte bloggen för dig som letar efter den senaste musiken. Däremot kanske du kan hitta några nya favoriter i denna nostalgitripp bakåt i pop- och rockhistorien.

Romeo och Julia och Mark Knopfler

Dags för lite Dire Straits igen, den här gången med en låt från "Making movies", plattan som tog bandet in i 80-talet.

When Moz meets Chrissie

Han släpper sällan covers, men nu har Morrissey gjort en skön version av Pretenders-klassikern "Back on the chain again". Gitarrsoundet ger onekligen lite Smiths-vibbar.
Kanske vill Morrisey bjuda tillbaks, för Pretenders har ju faktiskt gjort en fin version av hans "Everyday is like sunday" en gång i tiden.

Live!

Vill be om ursäkt för de senaste två veckornas totala bloggstiltje!


Skakar liv i det hela igen med ett klipp från Talking Heads fantastiska konsertfilm, "Stop making sense" från 1984, som regisserades av Jonathan Demme. Snacka om energi!

 

Hjältedåd

Det händer då och då att jag slås av hur bra en låt - som jag hört oräkneliga gånger - verkligen är.
I går kväll med "Heroes" av David Bowie. Det är utan tvekan en av tidernas bästa låtar, i varje fall på min lista.

Hittade den här korta filmen, där producenten Tony Visconti berättar om hur "Heroes" blev till i studion. Se den, rakt igenom fascinerande!

Om ni lyssnar på låten, väl helst den långa LP-versionen, inte den kapade singelversionen som videon här nedanför gjordes till. Det är ett mysterium att den gavs ut, för en av grejorna med "Heroes" är ju den fantasiska låtuppbyggnaden.  
Rymdpop

Ibland är det läge för lite rymdpop. Här är skotska Beta Band, där Steve Mason - som förekommit en del här på bloggen - var en av medlemmarna, och så en video från en snubbe som knappast behöver någon presentation.

Årets album?

Jo, efter ett par veckor så känns det nu som Villagers album " The Art of Pretending to Swim" är årets hittills bästa platta. Och det är verkligen ett album, som håller rakt igenom, med starka melodier och lekfulla arrangemang. Vissa låtar sitter direkt, andra kräver några lyssningar.

Imponerande av detta irländska band, som förtjänar mer uppmärksamhet än de fått. Ibland lite åt Mercury Rev, vissa slängar av 60-talspsykedelia, men ändå modernt. Svårt att placera in i något fack. 
Helt enkelt jäkligt bra!  • Mest lästa bloggar
  • Senaste blogginläggen

Bloggar