– Att fylla 30 känns som den första riktiga "milstolpen". Men jag tycker inte det känns gammalt, jag har ingen åldersnoja, säger han och konstaterar att han bara de senaste fem åren har hunnit med mycket. Han har gift sig, blivit pappa till två barn och köpt hus i Kimstad.

Sedan ett år arbetar han med kundservice hos Länsförsäkringar Östergötlands huvudkontor i Linköping. Hustrun Malin är journalist i Norrköping, så de pendlar varje dag åt var sitt håll. Smilla, 4, har börjat i förskolan i närheten av hemmet – och just nu är Felix hemma tre dagar i veckan med Emmett som fyller 1 år i november.

– Jag jobbar måndagar och varannan tisdag. Det är för att hålla mig ajour som jag vill jobba. På måndagar är Malin hemma med båda barnen, berättar han.

Artikelbild

| Felix Kennberg är hemma med sonen Emmett, som fyller ett år i november. Dottern Smilla, 4, går på dagis.

Ja, som ni förstår är det här en tämligen normal småbarnsfamilj där det gäller att få det så kallade "livspusslet" att gå ihop. Familjen Kennberg har det bra ordnat på så vis, att Felix föräldrar finns i Motala och Malins föräldrar i Sturefors – så hjälp med exempelvis barnpassning finns på nära håll.

Felix Kennberg har sina rötter i Motala. Redan som 16-åring flyttade han hemifrån – för att utbilda sig i Lysekil, vid ett gymnasium med marinbiologisk inriktning.

– Jag har alltid varit intresserad av djur och natur, säger han och berättar att när han gick i nian kom en syokonsulent på besök och upplyste om möjligheterna att studera vidare.

– Syokonsulenten sa att vi inte behöver vara kvar i Motala, säger Felix och nappade på den treåriga marinbiologiska gymnasieutbildningen i Lysekil.

Artikelbild

| Emmet, snart ett år, är i rampljuset. Här har han lånat reporterns block och penna.

Det var ett stort steg att flytta hemifrån, men det gick bra.

– Jag lärde mig att klara mig själv, att laga mat, diska, sköta ekonomin och att städa.

Artikelbild

| Felix Kennberg får dela sonen Emmetts upptäckarglädje. Lampor är spännande, tycker Emmett.

Han trivdes bra i Lysekil och fick nya vänner som han fortfarande umgås med, och till 30-årskalaset hemma hos Kennbergs är gamla studiekamrater inbjudna.

Men Felix kom inte att studera vidare inom marinbiologi. Vattenprover i ett labb var inget för honom, insåg han. I stället ville han arbeta med människor. Så han utbildade sig inom försäljning på Affärshögskolan i Linköping, som erbjuder kvalificerad yrkesutbildning. Praktik skedde på tre platser – på Mantorp motorbana, där han fick vara delaktig i att göra marknadsundersökningar och i att göra en affärsplan, på ett företag i Göteborg, verksamt inom mötesbokning och på Suntech i Vänersborg, som sysslar med solenergi.

Artikelbild

| Felix Kennberg får dela sonen Emmetts upptäckarglädje. Lampor är spännande, tycker Emmett!

– Företaget har uppfunnit en solsimulator, ett artificiellt soldäck med lampor som utger värmestrålning. Jag sålde in soldäck till simhallar i hela landet, berättar han.

Efter utbildningen bosatte han sig i Norrköping och började arbeta på företag inom kontorsvarubranschen:

Artikelbild

| Felix Kennberg får dela sonen Emmetts upptäckarglädje. Lampor är spännande, tycker Emmett!

– På Greenman arbetade jag med kundservice och på Sharp var jag utesäljare av kopieringsmaskiner. Jag hade en tredjedel av Norrköping som mitt distrikt.

Nu jobbar han på Länsförsäkringar Östergötland, en arbetsplats med över 300 anställda.

Artikelbild

| Fredrik Kennberg trivs med livet. Just nu är han hemma med Emmett. Dottern Smilla går på dagis.

– Jag tar emot inkommande samtal och besvarar bland annat frågor om villkor. En del undrar vad de har för försäkringsskydd om de åker utomlands, berättar han.

Trots arbete och familjeliv hinner han med att utöva sitt stora fritidsintresse – vattenskidåkning.

Artikelbild

| Emmett är en nyfiken kille. Här undersöker han vad man kan göra med en reporters penna och anteckningsblock.

– Jag är med i Linköpings Vattenskidklubb. Vi tränar i en liten sjö vid Berg som heter Mörstorp, säger han och berättar att han började åka vattenskidor som elvaåring och sedan tre år är han tävlingsåkare.

– Man åker runt sex bojar med elva meters avstånd från båten, säger han och förklarar att man börjar med en lina som är 18 meter, men att de som är riktigt duktiga har en lina på 12–13 meter, med vilken de ska åka runt bojarna. Som fortast åker vattenskidåkare i en hastighet av 58 kilometer i timmen.

Artikelbild

| Felix Kennberg tillbringar dagarna med sonen Emmett i hemmet i Kimstad.

– Jag åker i dag i 52 kilometer i timmen.

Förutom vattenskidåkning gillar Felix att köra med sin motorcykel, men han undviker E4. Där får han inte samma frihetskänsla som på de mindre vägarna.

Artikelbild

| Felix Kennberg delar sonen Emmetts upptäckarglädje. Lampor tycker Emmett är spännande!

– Jag brukar köra med MC:n till vattenskidklubben.

I februari är föräldraledigheten avklarad och Emmett ska skolas in på förskolan.

Artikelbild

| Felix Kennberg och sonen Emmett som snarft fyller ett år.

– Det är härligt att vara hemma! säger Felix och glädjer sig åt allt nytt som Emmett upptäcker varje dag.

– Han tittar upp på tilltal och förstår att man talar till honom. Nu har han börjat vinka, det är roligt att se!

Artikelbild

| Felix Kennberg är hemma med sonen Emmett, men jobbar enstaka dagar för att hålla sig ajour med försäkringsbranschen.

Nu ser han fram emot att Emmett tar sina första steg på egen hand.