Bygg en utomhusscen i Motala stadspark

För att stärka den samhörighet Sverigedemokraterna vill ha i kommunen så ser Sverigedemokraterna att en utomhusscen gör nytta i stadsparken.

Sverigedemokraterna vill se en utomhusscen i stadsparken i Motala.

Sverigedemokraterna vill se en utomhusscen i stadsparken i Motala.

Foto: Thomas Augustsson

Insändare2021-09-01 13:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Här kan kulturprojekt med skolelever visa sina talanger samt föreningar och andra kan använda scenen i stället för att bygga upp en ny varje år för sina evenemang.

I dagens diskussion är en scen planerad vid Charlottenborgs slott. Detta är inget vi är emot men vi kan inte få allting. En scen placerad mer centralt skapar flera synergieffekter för evenemang från krögare, föreningsliv och företagsverksamhet. Kommunen själva är även vinnare ekonomiskt över tid då vi har nationaldagsfirande och andra aktiviteter där vi hyr in scener för en dag.

Detta har även möjlighet att bli en medborgarplats, där åsikter kan få höras och frodas. En viktig utveckling som vi politiker måste stå upp för, konkurrens är även sunt för oss politiker. 

Det här projektet får inte ske halvhjärtat. Vi budgeterade 3 miljoner för en scen i stadsparken inför MoR 2022. Detta för att garantera den bästa upplevelsen där det ska finnas möjlighet att låna eller hyra utrustning till scenen.

Av detta vill vi se att en utomhusscen byggs i stadsparken.