Det är ingen offerroll – det är ett rättvisekrav

"Hoppas att någon förnuftig ser fördelarna i att det finns elitbandy även i framtiden" skriver insändarskribenten.

"Om man har beslutat att bygga så kör igång" skriver insändarskribenten.

"Om man har beslutat att bygga så kör igång" skriver insändarskribenten.

Foto: Pontus Lundahl/TT

Insändare2022-04-07 19:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Nu börjar jag bli orolig, när en av MVTs sportreportrar i en krönika börjar tycka att IFK ikläder sig offerrollen när det gäller bandyhallen.

Tror nog att IFK mer ser det som ett rättvisekrav för att få spela elitbandy på samma villkor som andra lag. Idag ser vi i alla elitidrotter att anläggningarna är ett oerhört argument för att bedriva elitverksamhet.

När det gäller kommunen ser man hela tiden till att allt skjuts på framtiden. Tror inte att någon begriper vad som gäller angående Lalandia, Serneke, Zeros eller de andra idrottsanläggningarna. Finns det någon redovisning om hur många stugor som skall byggas och hur stor andel som måste köpas innan Lalandia börjar bygga? Folk utifrån börjar ju undra vad det är för soppa i kommunen. Lätt att säga att man måste kunna se folk i ögonen. 

Nu ska jag ge en känga till det gamla S-styret i Motala också. År 2014, dagen före valet så åkte jag till Sandviken för att hålla en tränarutbildning. Då sa dåvarande bildningsnämndens ordförande till mig att nästa år kan du hålla kurser i Motala vid den här årstiden. Tror att det var S-styre i fyra år efter det valet.

Hoppas att någon förnuftig ser fördelarna i att det finns elitbandy även i framtiden. Det finns massor av goda exempel på kommuner som har insett att det behövs, och där byggtiden inte varit så lång.

Om man har beslutat att bygga så kör igång! IGÅR.