Vi kunde läsa i tidningen härom dagen om hur vi kan motverka den globala uppvärmningen. Där står, bland annat, att konsumtion står för en stor del av växthusgasutsläppen.
Då tänker jag, måste affärerna ha söndagsöppet? Tänk så mycket som kunde sparas in på genom att ha stängt en gång i veckan! Inte vad gäller konsumtion, utan även för personal och kunder, som slipper ta bilen dit en dag i veckan. Möjligheten finns att man beräknar på olika sätt, men jag tror ändå på ”många bäckar små” för att komma tillrätta med den globala uppvärmningen.
Djuren måste vi ha, för mat och öppna landskap, men låt oss använda oss av de svenska korna och grisarna. Ät svensk frukt och grönsaker och återuppta de gamla husmorskunskaperna att sylta och safta, för att behålla frukt och bär över vintern. Odla baljväxter och ät dem som komplement till annan föda, så som vår biologi satt människosläktet att göra.