LÄt oss skapa en medveten matkultur

LĂ€ser om ”storkök” eller ”lokalkök”!

"Vi vill ha nÀrodlat i vÄra nÀra kök och barn och ungdomar i vÄra skolor skall fÄ veta matens vÀg till vÄr kommun" skriver insÀndarskribenten.

"Vi vill ha nÀrodlat i vÄra nÀra kök och barn och ungdomar i vÄra skolor skall fÄ veta matens vÀg till vÄr kommun" skriver insÀndarskribenten.

Foto: Kent Skibstad

InsÀndare2021-06-01 15:00
Det hĂ€r Ă€r en insĂ€ndare. Åsikterna i texten Ă€r skribentens egna.

PÄ 1970-talet skulle allt vara sÄ stort och frÀmmande; det hette att man skulle spara in genom att slÄ samman.

Tur att man i dessa dagar kommit till insikt om att det som Àr i mindre skala, Àr trivsammare och vÀnligare för mÀnniskan och det mÄste fÄ kosta.

Fint att Anna Lundstedt har gjort en gedigen undersökning och utredning om lokalkökens stora fördel. Den Àr lÀttlÀst och översiktlig och bör tas pÄ stort allvar av kommunens politiker.

Vi vill ha nÀrodlat i vÄra nÀra kök och barn och ungdomar i vÄra skolor skall fÄ veta matens vÀg till vÄr kommun. Det gÀller ocksÄ vÄra Àldre.

I dag Àr mat och tillagning en kultur, som bÄde mÄste fÄ kosta pengar och kunskap.

Vem har inte fascinerats av Tareq Taylors intensiva matkultur? LĂ„t oss skapa en medveten matkultur i ”nĂ€rkök”!