Våga satsa på allergivänlig fika i Motala

Insändare2017-04-22 05:55
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

I dag är det mycket vanligt med glutenintolerans (celiaki) och laktos. Så vi blir väldigt förvånade när vi flera gånger under veckan stöter på samma problem, att caféer och matställen inte vet vad deras glass, fikabröd eller mat innehåller. De kan alltså inte erbjuda något som helst fika eller något att äta.

Tycker att det vore självklart att det ska finnas allergiinformation på alla ställen. Det är riktigt uselt i Motala.

Tänk er själva om du som gäst kommer och vill ha glass på ett fik, de vet inte om det innehåller gluten och dessutom kan de ej ta reda på det. Alla i sällskapet äter, men du som har behov av specialkost blir utan. Hemskt! Hoppas på bättring. Det är inte svårt att sätta upp en skylt som talar om vad som är fritt från vad. Lovar att det kommer fler kunder.

Kom igen nu Motalas caféer och restauranger! Snart kommer även turisterna, fast var rädda om era Motalabor också. Våga satsa på allergivänligt fikabröd, glass och mat!

Tänk även på att priset inte behöver fördubblas för att man har en intolerans. Det är mycket vanligt, det förekommer på en del ställen. Pizzerior funkar ofta bra, men priset är mycket högre.

Fikasugen gäst

Läs mer om