Våra skatter ska räcka till mer än Hälsocenter

"För en som fortfarande inte tillhör de 300, synes det vara en klar fördel äldreomsorgen" skriver insändarskribenten.

"Det finns cirka sex gym i Motala, varför inte välja något av dessa" skriver insändarskribenten.

"Det finns cirka sex gym i Motala, varför inte välja något av dessa" skriver insändarskribenten.

Foto: Marcus Ericsson/TT

Insändare2022-02-21 15:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Vi som inte tränar på Hälsocenter: Pensionär J-E Ström skriver i MVT 10/2 om träningspassen i de nya lokalerna i Gamla stan som snabbt blir fulla, man kan bara träna fem åt gången, man kan inte byta om.

För en som inte är en av de 300 som han nämner, kanske tycker att det är utmärkt. Med tanke på att vi fortfarande har en pandemi, där människor dör varje dag. Han påtalar vidare att socialdirektören måste lösa budget knuten mellan Hälsocenter och äldreomsorgen, underförstått till Hälsocenters fördel.

Nu är det väl så att våra skatter ska räcka till mycket, inte bara Hälsocenter och enligt media är det just äldreomsorgen som ska ta lokalerna i anspråk på Lasarettsgatan. För en som fortfarande inte tillhör de 300, synes det vara en klar fördel äldreomsorgen.

Det finns cirka sex gym i Motala, varför inte välja något av dessa. Ett som vi har erfarenhet av är Korpen Motala, där har man samma maskiner som Hälsocenter, där är man försäkrad, både på gymmet och på resor till och från, där finns även kunnig personal, samt hjärtstartare, men man måste vara medlem i Korpen, 100 kronor per år, för dyrt?

Alla vi andra pensionärer har även betalat skatt i helt yrkesliv, men i begär inte subventioner av kommunala medel när vi vill träna. Man undrar vad som är så speciellt med de 300 medlemmarna i Hälsocenter. Det är väl utmärk att tränat efter förmåga för att hålla sig vid god vigör, men att inte belasta sjukvården, är i första hand inte ett kommunalt ansvar utan ett regionalt och då är det en annan skatt.

Varför inte utnyttja något av Motalas alla gym, så slipper ni stämpeln av att vara ute efter kommunala skattemedel.