De har ett bandnamn som inte är alldeles lätt att förstå, Mashpriborintorg. Detta om man inte känner till det ryska elektronikkonsortiet med samma namn. Det var när bandet under tidigare år, närmare bestämt 1975, byggde om en mixer som namnet hittades på en voltmätare.

Gruppen bildades på Platenskolan, som den hette på den tiden. De försvann under ganska många år, men på 2000-talet har Mashpriborintorg återuppstått och gjort några spelningar på K-ringen samt släppt en handfull egenproducerade cd-skivor. De har även blivit större och består i dag av ett tiotal medlemmar från Motala och Vadstena.

– Vi har gått från ett socialt projekt till ett mer musikaliskt, säger basisten/gitarristen Anders Hagård.

Och musikaliskt kan det handla om såväl rock, jazz, folk som konstmusik i coverval och egna låtar. En symbios av The Beatles och Blå Tåget, sammanfattar Mashpriborintorg själva. På lördag kväll gästar de alltså Ugglan i Vadstena.

– Med våra rötter i 70-talet kan man prata om en champagneprogg, en form av kulturmusik eller happening som passar hos Ugglan. Kul också att få samarbeta med och stötta en ny generation kulturarbetare i Vadstena. Och själva får vi bli unga på nytt, säger Hagård.

Mashpriborintorg består även av Björn Segrell, Lars Christophersen, Christina Billemar, Henrik Gedda, Ulla Melkersson Gedda, Håkan Dammer, Stefan Bergström, Marcus Aztor Nilsson och Benny Waldner.