Bonafide bildades 2006 av sångaren och gitarristen Pontus Snibb och består förutom honom av Anders Rosell (gitarr), Martin Ekelund (bas) och Niklas Matsson (trummor). 2007 kom debutalbumet "Bonafide" och de har varit förband till band som Deep Purple och Status Quo. De har gjort många spelningar runt om i Europa men den 23 mars är det Motala som gäller och det är inte deras första Motalabesök.

– Bonafide brukar komma till oss en gång om året, säger Kalle Lindén på Bomber Bar.

Den 23 mars står också Bürner från Motala på Bomber bars scen. Bandet består av Björn "Böna" Ohlson (gitarr och sång) Mats Thuresson (bas) och Jan Andersson (trummor). Som vi tidigare har berättat spelade de två förstnämnda bandmedlemmarna ihop på 80-talet och julen 2017 möttes de igen. Förra året spelade bandet på nattklubben The Viper Room i Los Angeles. Trumslagaren Jan Andersson kom med i bandet 2018, men var inte med i USA, eftersom erbjudandet om den spelningen kom med så kort varsel. Istället spelade man med en amerikansk trumslagare. Precis som Bonafide kommer Bürner till Bomber Bar med nytt material.

Artikelbild

| Motalabandet Bürner med bland annat lokala musikprofilen Björn "Böna" Ohlson spelar samma kväll.

– De har släppt nya låtar, berättar Kalle Lindén.

Enligt Lindén är detta Bürners första spelning på hemmaplan. Han framhåller att en av bandmedlemmarna är en av många igenkänd profil i det lokala musiklivet.

– "Böna" Ohlson är ju en känd musiker lokalt och har spelat musik väldigt länge.

Kalle Lindén säger också att han inte ser det som att Bürner är förband till Bonafide, även om Motalabandet kommer att inleda kvällen.

– Det är en kväll med två band kan man säga.

Han anser att det nog finns vissa gemensamma drag mellan de två bandens musikstilar

– De har väl sina likheter. Bonafide är ju ett rock/hårdrocksband á la AC/DC skulle jag säga och jag tycker väl också att Bürner har sina influenser därifrån även om de är lite mer åt det lite skitigare rockhållet, som Motörhead. Så musikstilarna går in i varandra tycker jag, de kompletterar nog varandra bra.

Kalle Lindén hoppas nu på slutsålt.

– Det brukar alltid vara en bra kväll när Bonafide kommer till oss. Bürner är ju ett oprövat kort, men de har ju en lokal anknytning så det kommer nog att bli en superkväll, säger han.

Spelningen arrangeras i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan.