Karin McKeoghs utställning heter "Keramik & Måleri". Hon är keramiker men berättar att hon i alla år arbetat parallellt med måleriet.

– Jag har framför allt ställt ut keramik. Det här är första gången som jag också ställer ut bilder i någon omfattning.

I utställningen kan man dock inte bara se hennes måleri som dukar på väggen. Utställningen innehåller nämligen också verk där hon har kombinerat keramik och måleri. Hon berättar om utställningens allra nyaste verk som är just ett sådant.

Artikelbild

| Verket i förgrunden är i bränd stengodskeramik som Karin McKeogh har målat på akryl istället för att glasera det,

– Det är bränd stengodskeramik, sedan har jag målat på den med akryl istället för att glasera den.

I flera av sina keramiska verk har Karin McKeogh lagt in små gulddetaljer.

– Jag tycker om kontrasten mot den råa ytan, jag tror att jag söker kontraster mycket. Det är att motsatserna gör helheten kan man säga.

Detta är McKeoghs andra separatutställning i Motala och hennes första separatutställning i Kulturverkstan K-ringen som hon hyllar.

Artikelbild

| Dessa verk av Karin McKeogh var först hela ansikten, sedan plockade hon bort delar och fick då fram ett uttryck som hon ser som eftertänksamt och som hon tilltalas av.

– Det är en jätterolig, spännande och fin lokal!

Inför vernissagen och utställningsperioden hoppas nu Karin McKeogh på:

Artikelbild

| Detta verk började med att konstnären lärde sig en teknik där man gör en korv av lera och kavlar den inifrån med en pinne. – Då plötsligt blev det av sig självt en kvinnoskepnad.

– Att det kommer många besökare! Det är ju väldigt roligt att få respons, som konsthantverkare och konstnär så jobbar man ju själv vecka efter vecka och ibland känner man att man nästan blir blind inför det man själv gör. Så det betyder väldigt mycket varje gång man får visa konsten och få folks reaktioner. Det är en sporre att fortsätta, verkligen!