Konsertrecension Självklart måste man gilla ett band som spelar ”Nnights in white satin”, kanske en av de första symfonirocklåtarna, från 1967. Bandet som gjorde den hette Moody Blues, och det är väl den enda anknytningen den sången har till blues. Men A Pint of Blues gör en strålande version, pompös på rätt sätt och med ett stänk blueskänsla mitt i.

Konstigt vore det väl annars, A Pint of blues är sex rutinerade musikanter från Motala och Mjölby; i år kan man fira 25-årsjubileum. Och i lördags var det sjunde gången bandet engagerades av Motala Jazz & Blues.

Ett band med bra smak. Allman Brothers, Van Morrison (”Moondance”), Cream (”White room”), Fleetwood Mac och The Doors ("Love you two times”) bidrog med låtar till lördagskvällens konsert på Sjöbris.

Stämningen av lössläppt lönehelg infann sig omedelbart, när sångaren Christian ”Kicken” Lind inledde kvällen med att ta en klunk öl, lägga in en prilla och dra i gång med ”All your love”, följt av John Hiatt-numret ”Ride with the king”.

De båda gitarristerna Rikard Johanson och Lars-Erik Isacsson undvek tröttsamma gitarrdueller utan satsade på att spela tillsammans, vilken man tacksamt noterade.

Isacsson är också en driven munspelare, basisten Peter Hovbrandt och trummisen Björn Almelöv la en stadig grund.

Bandets motor är nog ändå keyboardspelaren Lars Hedgärd, som också berättade några anekdoter om bandets vedermödor, som när man var förband till legendariske Eddie Meduza i Mjölby ishall inför en handfull tonåringar som skanderade könsord medan Eddie själv satt kvar i turnébussen.

Men mest var det blues och rock – och spontandans uppstod i hörnen på Sjöbris.