2014 i Waukesha i delstaten Wisconsin i USA försökte två tolvåriga flickor mörda en jämnårig klasskamrat genom att knivhugga henne 19 gånger. I förhören efteråt påstod de att de ville imponera på Slender man – en gänglig ansiktslös varelse i kostym, som sedan 2009 har mytologiserats genom diverse internetforum.

Slender man har tentakler och påstås kidnappa barn eller göra dem galna. Flickorna som knivhögg sin klasskamrat bedömdes lida av psykisk ohälsa (de påstod även att Lord Voldemort och enhörningar talade med dem) men fallet bidrog till myten om Slender man. Så pass att han nu har fått sin egen generiska skräckfilm. Med en helt annan, totalt ointressant, historia som manus.

Allt börjar med ett gäng tonårstjejer som sitter hemma i källaren och kollar på porr. Efter ett tag börjar de skrämma upp varandra med spökhistorier om Slender man. De kollar på ett epilepsiframkallande klipp med oklar estetik, där bland annat ”Illuminatipyramiden” flimrar mot svart bakgrund. Tjejerna börjar må dåligt. De säger att de har mardrömmar. Ett par dagar senare försvinner en av dem spårlöst. En annan verkar bli galen.

Artikelbild

| Wren (Joey King) is terrorized by Slender Man while researching "paranormal" activity in Screen Gems' SLENDER MAN.

Huvudpersonen Hallie borde vara orolig över att hennes bästisar är försvunna och håller på att tappa förståndet, men vad gör hon när hennes tredje kompis Vren gråter i panik och varnar henne för hur farlig Slender man är? Hallie ger henne fingret för att gå på dejt med skolans snygga kille. Kan någon förklara varför jag ska bry mig om hon lever eller dör?

Förbered dig på att kväva gäspning efter gäspning medan tjejerna surfar på olika forum, letar efter info i ockulta böcker och springer runt i läskiga skogen för att komma undan ett spöke som ändå kan teleportera sig.

Ingenting i ”Slender man” är skrämmande ens på ett hoppa till-sätt. Filmen kräver mycket av sina unga skådespelare som förväntas leverera panik utan ordentlig spänning. Stackare.

Vad vill Slender man? Det är inte så noga. En viktigare fråga är: ”Vem bryr sig?” (TT)