Ledare 2009 och ledare nu är Camilla Wellborg Käck, musiker i Vadstena och Dals församling.

Hon berättar om sina känslor kring jubileet:

– Det är jätteroligt, men det har ju gått så himla fort, man har inte riktigt hängt med! 10 år redan, det är nästan ofattbart faktiskt!

En del av jubileumsfirandet är den Jesus Christ Superstar-konsert som den 13 april för tredje året i rad hålls i Vadstena klosterkyrka.

– Det är konsertant. Vi gör inte alla delar, vi har plockat de delar som vi tycker hör till med kända melodier och sådant som passar oss. Så det mesta är med ändå. Det vi inte sjunger kommenteras så att man får hela handlingen ändå, förklarar Camilla Wellborg Käck.

Traditionen med konserten kan komma att fortsätta även nästa år.

– Ja, om publiken kommer så satsar vi nästa år igen!

I konserten medverkar även solisterna Peter Högberg, Jan Olsson och Jill Svensson samt körens eget husband: Niklas Hakegård (piano), Anders Gårdstrand (bas) och Mathias Abrahamsson (trummor).

Efter konserten väntar en resa för kören under Kristihimmelfärdshelgen till Lüneburg i Tyskland, säger Camilla Wellborg Käck. Kören kommer bland annat att besöka det före detta koncentrations- och krigsfångelägret i Bergen-Belsen och sjunga på minnescentret där.

I höst har kören två konserter ihop med Mjölbykören Saltblandning, en i Vadstena den 21 september och en i Mjölby dagen därpå. Temat för konserterna är "Kärleken är". Året avslutas med julkonsert i Klosterkyrkan 21 december.