Gör stopp i Motala – på väg till festivalen

Den 14 oktober ger gitarristen Peter Floor från Nederländerna en konsert i Lillkyrkan i Motala.

Den nederländske gitarristen Peter Floor ger en konsert i Motala den 14 oktober.

Den nederländske gitarristen Peter Floor ger en konsert i Motala den 14 oktober.

Foto: Pressbild

Motala kommun2019-10-09 12:00

Björn Ekström, gitarrlärare på Kulturskolan Motala, berättar att Motalabesöket har att göra med att tio gitarr- och Djangojazzelever samt lärare ska åka till Spanien i juni, en resa som enligt Ekström ordnas av föräldraföreningen Motala Gitarr- och Afroförening. 

Kulturskolan sökte kontakter i länder på vägen dit så att det blir som en Europaturné. De fick kontakt med Peter Floor via Sonja Ander Slootman, producent på Kultur- och fritidskontoret i Motala kommun. Ander Slootman säger att hon känner Peter Floor och frågade om han ville ta emot Motalaungdomarna. 

– Då sa han att det här låter jättekul!

Hon berättar om honom:

– Han är en klassiskt utbildad gitarrist och kompositör. Han skriver väldigt mycket för gitarr men även för gitarr i kombination med andra instrument. 

När Motalaeleverna är i Nederländerna har de enligt Björn Ekström en konsert och träffar Peter Floors elever.  

Enligt Sonja Ander Slootman finns det även förhoppningar om att de nederländska eleverna kan besöka Motala någon gång. 

Vad gäller Peter Floors Sverigebesök så ska han enligt Björn Ekström till Uppsala Gitarrfestival för att bland annat föreläsa och det är då han passar på att besöka Motala för att diskutera utbytet och ha en konsert.

– Han kommer att framföra sina egna gitarrkompositioner och stycken av andra kända kompositörer, säger Sonja Ander Slootman. 

Enligt Björn Ekström medverkar Floor även vid Kulturskolans elevkonsert på Kulturakademin samma vecka, en konsert som även den är öppen för allmänheten.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!