– Det känns jätteroligt, det är verkligen helt stört. Jag kan inte riktigt fatta att jag vann hela tävlingen, säger Hanna Adolfsson och forstätter:
– Jag hade inte en tanke på att jag skulle vinna. Jag skickade in min novell mest med tanke på att det skulle vara rolligt med flera läsare än mamma och pappa, som alltid faller offer för mina texter.
Tävlingen Unga berättare – hela Östergötlands novelltävling har varit igång sedan 2006 och är till för att uppmuntra unga östgötar till att skriva.
– Alla som är bosatt i Östergötland och är mellan 16-30 år gamla får delta, säger Annika Holmén, utvecklingsledare på Regionbiblioteket i Östergötland.
2014 fick de in 25 bidrag till tävlingen. Av de bidragen utsåg juryn tio finalister och sedan var det upp till allmänheten att säga sitt.
– Min första tanke var att min mormor har väldigt många vänner på Facebook men jag hoppas att det inte bara är de som har röstat. Det känns såklart lite extra roligt att allmänheten har fått vara med och bestämma och de tyckte om min text, säger Hanna Adolfsson.
I "Kalla mig inte Robin" som är en känsloladdad och gripande historia lyfter Hanna fram ett viktigt ämne som det inte skrivs särskilt många berättelser om.
Vi får följa Robin som är transsexuell och känner sig som en fånge sin egen kropp.
– Jag tycker det är ett jätteviktigt ämne och jag har en kompis som är transsexuell och som har inspirerat mig till att skriva novellen. För mig var det viktigt att texten har en hög igenkännelse faktor och det har min kompis intygat att den har så det känns som den största vinsten.
Hur skulle du själv beskriva din novell?
– Den handlar om hur det kan vara att vara född i fel kropp, att må dåligt och att inte bli sedd för den man är. Något som jag tror många unga kan relatera till på ett eller annat sätt. Jag kan själv känna igen mig i det här med att inte känna sig bekväm med sin kropp.