Nu är de Sveriges första belgiska ölambassadör

Berggrenskällare och Belgoklubben bjuder in till stor ölprovning för att fira att restaurangen blivit Sveriges första Belgiska ölambassadör.

Första ölen är upphälld.

Första ölen är upphälld.

Foto: JOHANNA DANIELSSON

MOTALA2014-11-01 18:35

Under kvällen fick gästerna möjligheten att prova sex olika sorter av den belgiska ölen.

– Vi har kombinerat ihop de olika sorterna med olika tilltugg, för oftast växer maten och drycken tillsammans så att det blir en ännu bättre smakupplevelse, säger Jens Skrubbe, ölexpert från Belgoklubben.

Kvällens line up sträcker sig från ljust till mörkt och eskalerar i styrka under kvällens gång. Den sista sorten ligger på 12 procent.

– Den mörk, söt, god och förrädisk. Den blir aldrig sådär tung fast den är stark, så det gäller att man är varse om vad det är man har i glaset.

Efter de tre första ljusa ölen bryter de av med en syrlig sort som neutraliserar smaklökarna för att sedan gå vidare med de mörka.

Ett 50-tal personer har kommit för att delta i kvällens stora ölfest.

– Det är roligt att hänga på när det ordnas någonting, säger Helen Gillman och Theres Andersson.

– Vi är här för att vi gillar belgisk öl, säger Fredrik Svärm och Jocke Bärnström.

– Jag blev hitdragen av min kompis, ett roligt påhitt. Jag har varit på whiskyprovning förut men aldrig öl, så det här ska bli ritigt roligt, säger Stefan Hertzman.

Jens Skrubbe presentera kvällen första öl. En belgisk veteöl.

– Jag brukar alla den för gräsklipparöl, en öl man dricker medans frun klipper gräset, säger Jens Skrubbe och gästerna skrattar.

Ölfesten är i full gång och det sägs ju att man ska lämna festen när det är som roligast.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!