Redan 2003 satte Shakespeare på Gräsgården upp ”En midsommarnattsdröm”. Då var spelplatsen Folkets park i Vadstena.

Hur kommer det sig att ni valde att sätta upp ”En midsommarnattsdröm” igen?

– Det är en underbar pjäs som vi kände att vi måste få komma tillbaka till. Det har gått tolv år sedan sist, så det är roligt att få komma tillbaka till den, säger regissören Pontus Plænge som även är konstnärlig ledare för Shakespeare på Gräsgården.

– Det ska bli spännande att se vad Pontus kommer att göra med årets föreställning. Det blir nog en hel del överraskningar, säger Gunilla Isacsson, producent för Shakespeare på Gräsgården.

Pjäsens handling tilldrar sig i Aten och i skogen. Men i den här uppsättningen är dock inte skogen något vi kan se med blotta ögat, utan något som finns i varje karaktärs inre.

Pontus Plænge menar att de ändå är Shakespeare trogen.

– Varje litterärt verk har utrymme för tolkning. För att vara trogen gammalt material måste man ta ställning utifrån den värld vi lever i nu, säger han och fortsätter:

– "En midsommarnattsdröm" handlar om människors längtan efter kärlek. Drömmen om att få vara den man är och att få älska den man vill.

I Shakespeare på Gräsgården står både professionella och amatörskådespelare på scen i samma föreställning. Nykomlingarna kommer bland annat från Vadstena unga teater och Kulturskolan i Motala. Och även om premiären av ”En midsommarnattsdröm” inte är förrän den 4 juli, har Shakespeare på Gräsgården redan börjat repetera.