Tillsammans med Sanna Andersson, Camilla Fritzén, Maria Olsson och Josefin Berge utgör Lisa Bodelius gruppen "Fröken Elvis". De sjunger kort och gott Elvis-låtar på svenska med egna musikaliska arrangemang och översättningar.

– Vår musik är en blandning av visa, pop och jazz. Akustisk musik med tre- eller fyrstämmig kör. Den klingar väldigt svenskt, säger Lisa Bodelius.

"Fröken Elvis" har funnits som grupp i ett år nu och idén till föreställningen föddes när de spelade in en skiva med sina egna Elvis-tolkningar. Manuset till föreställningen har de skrivit själva. Och förutom en del instrumentbyten, innehåller föreställningen alltifrån koreografi till gruppens egna tankar om Elvis.

Lisa är uppvuxen i en musikalisk familj och började själv att spela fiol på kommunala musikskolan när hon var sju år. Sedan blev det trumpet, eufonium och trombon. Men trots det blev det inte någon musiklinje efter högstadiet, utan naturvetenskap på Platengymnasiet istället.

– Då tänkte jag aldrig på man faktiskt kan jobba med musik, utan var mer inne på att bli civilingenjör. Musik var liksom något man höll på med på fritiden, säger Lisa Bodelius.

Men musik blev det till slut ändå. Hennes lärare på musikskolan uppmuntrade Lisa att söka till en folkhögskola och där väcktes lusten att få arbeta med musik på heltid. Därefter sökte Lisa in till Kungliga musikhögskolan i Stockholm och kom in. I dag arbetar hon som frilansande jazztrombonist, men hälsar alltid på sin närmsta familj i Motala vid storhelger.