– Vi utgår inte från något manus, utan improviserar fram våra föreställningar, berättar Lena Ilmarson som tillsammans med Christian Svensson och Thomas Häggström utgör Teater Imba.

– Vår version av Askungen är en jätteannorlunda föreställning. Den handlar inte bara om en prinsessa utan om behov, känslor och hur man identifierar sig, säger

Lena Ilmarson.

Artikelbild

| Teater Imba arbetar utifrån storytelling och fysiskt berättade. De använder ingen scenografi eller rekvisita.

Gruppen som har sin bas i Linköping, har funnits i ett år. Men det var först för ett halvår sedan som de började turnera. De arbetar utifrån storytelling och fysiskt berättade. De använder ingen scenografi eller rekvisita.

– Vi går in och ut ur våra roller och leker med våra karaktärer, säger Lena Ilmarson.

Askungen blir den fjärde Disney-föreställningen som gruppen gör. Tidigare har de bland annat gjort sina egna versioner av "Lejonkungen", "Skönheten av Skönheten och Odjuret" och "Snövit".

Hur kommer det sig att ni har valt att göra Disney-föreställningar?

– Killarna i gruppen gillar Disney, kan och vet mycket om många av filmerna. Vi gillar deras teman, säger Lena Ilmarson.

Med Askungen hoppas de på att publiken ska hitta sina egna vägar, även om det kan kännas hopplöst ibland. Deras målgrupp är barn i låg- och mellanstadiet.

Alla i trion har gått den tvååriga utbildningen Scenkonst vid Valla folkhögskola i Linköping. Och vid sidan av arbetet i Teater Imba arbetar Lena Ilmarson som lärare på Platengymnasiet. Där undervisar hon i samhällskunskap, religion och drama på halvtid.