– Jag har alltid varit sugen på att driva något eget, säger hon.

Amanda är ingen nykomling i den lilla butiken; i ett år har hon jobbat här som anställd.

– Jag gillar att hänga med i mattrenderna, säger Amanda, som har idéer inför framtiden, förutom att bara sälja delikatesser över disk:

– Jag sköter ju allt nu, även marknadsföringen, och använder sociala medier, tipsar om recept, visar ”Veckans ost” och lägger ut bilder, berättar hon.

Mormor står på lönelistan, hoppar in i butiken inför helgerna och jobbar bakom butiken med en kommande nyhet: butiksbakat knäckebröd. Egna marmeladsorter, gjorda på närodlade frukter och bär ska det också bli.

– Det är något av ett familjeföretag. Morfar hjälper också till, med leveranserna.

Amanda Eriksson är uppvuxen på gården Marstad nära Mjölby och gick handels- och administrationslinjen på gymnasiet. Hon har jobbat inom service förut, i kassa och butik.

– Och jag har jobbat i sportbutik på Branäs vintersportanläggning, vid Sysslebäck i norra Värmland.

Amanda Eriksson är en sann entusiast.

– Det är så kul! Kunderna kommer ju också med tips för vad man kan sälja och göra, när de frågar efter vissa speciella delikatesser. Det gäller att lyssna!

Till och med bokföringsarbetet går galant. Amanda är självlärd när det gäller den delen men har stöd av mamma, som är civilekonom, och pappa, som driver egen gård.

I de omedelbara framtidsplanerna ingår också att utöka en verksamhet som redan pågår: ostprovningskvällar, på företag, i butiken eller hemma hos kunder.