– Allt har gått enligt planerna och vi har tills idag haft tur med vädret och kunde gjuta plattan i tid. Just idag när vi ska ha taklagsfest blåser det såklart halv storm så entreprenören har tvingats att surra fast materialet på taket, säger Adam Höckert, projektledare på kommunen.
När expertgruppen med två till fyraåringar rullar in med sina gula västar sitter redan blåa ballonger fastsurrade vid ett av borden. På plats förutom projektledare finns bland annat verksamhetschef för förskola Yvonne Larsen, rektor Christel Runesson och Ann-Charlotte Lexén (M), ordförande i bildningsnämnden.
Barnen sitter och väntar tålmodigt när Ann-Charlotte Lexén håller ett kortare tal och hälsar välkomna till dagens träff.
– Kan vi inte kalla det kalas, säger en pojke från förskolan Rödluvan.
– Självklart kan vi göra det, säger Ann-Charlotte Lexén med ett leende.
Den 1850 kvadratmeter stora byggnaden med träfasad och gröna fönster har precis börjat få ett tak. Framför byggnaden kommer det bli en rondell, som blir mest en logistisk yta enligt projektledaren.
– På vänstra sidan kommer parkeringen att vara och baksidan kommer vara barnens lekmiljö. Vi har valt att behålla mycket skog på baksidan för att ha nära tillgång till sådan miljö.
Innan en skål utbringas får barnen ställa frågor i mikrofonen.
– Vad ska det vara i det blå huset, frågar en pojke från Rödluvans förskola om den närliggande byggbaracken.
– Där inne bor vi varje dag och där får vi vuxna leka, vår lekstuga kan man säga, säger entreprenören från Skanska.
Fyraåringarna Elias Hellström och Walter Petersson från förskolan Hällalund sitter med sina muggar fyllda med dricka från Brunneby.
Är det något speciellt ni hoppas att ni tar med till nya förskolan?
– Bilarna är ett måste, speciellt de stora bilarna. De måste med, säger Elias.
– Pärlorna får vi inte glömma, säger Walter.
Förskolepedagogen Petra Johansson som jobbar på Hällalund ser med positiva ögon på den kommande flytten.
– Klart det finns en liten oro över att det blir större men Hällalund, där vi är nu är inte helt optimalt heller, vi går in i det här med positiva tankar, säger Petra Johansson.
Ann-Charlotte Lexén förklarar några av fördelarna med en större förskolan.
– Det är lättare att anpassa antalet förskolebarn när man har fler lokaler att öppna och stänga i samma byggnad. Barnantalet är väldigt varierande från år till år. Större förskola betyder inte större barngrupper eller mindre yta per barn.