Det började lite småtrevande för 35-års-jubilarerna (i år blev ju 35:e gången då det ställdes in förra året). Skämten höll mestadels en okej nivå, utan att nå de riktiga topparna. Det kändes på atmosfären som att publiken också höll på att värmas upp lite. När revygänget skämtade om den nybyggda fotbollsläktaren och andra arenor var publiken också med och skrattade. Genom hela showen var det också de lokala skämten som fick publiken att hänga med mest - precis som det ska vara i en nyårsrevy i Motala. Läktarsketchen innehöll skämt som hejaramsan "bygg en simhall är ni snälla, vi vill inte ha legionella" eller en skämtsam undran om en person var dum och om han därför var från Tjällmo.

Första akten innehöll också ett fint dansnummer med Josefine Carlsson dansandes till John Legends "All of me". Smart av revygänget att blanda upp sketcherna och sångnumren med något annat också.

Den andra akten blev vassare och innehöll flera minnesvärda ögonblick. I en sketch sjöngs det om att man skulle ha hemtjänst med melodin tagen från "Man ska ha husvagn". Som vanligt gillade folk det lokala mest och folk verkade uppskatta väldigt mycket när en av skådespelarna var utklädd till kommunalrådet Camilla Egberth (S). Hon framställdes som någon som alltid ville vara med på bild och synas i olika sammanhang när det pratades om Motala.

Artikelbild

| Sång och glädje var det mycket av.

Revyn var väldigt bred och tog upp massor av olika saker. Valet berördes naturligtvis. Kanske hade man kunnat driva med själva turerna kring valet och dess efterdyningar mer. Sketcherna var ganska roliga, men med så mycket stoff som finns här hade man kanske kunnat göra ännu mer av det och vrida på det några varv till. Även kulturella fenomen som sociala medier togs upp. Här är det värt att nämna den fyndiga nya texten till Björn Skifs "Michelangelo" som nu istället handlade om exempelvis Facebook och Instagram. Även vad som kunde accepteras som bra sagor till barn och trenden med att äta ekologiskt fanns med i revyn.

Det slutgiltiga betyget blir en trea, men det är en stark trea. Med en lite vassare första akt med skämt som nådde samma höjder som i akt två hade betyget kunnat stanna vid en fyra. Klart är i alla fall att ledaren i lokalrevyn, Jorgie Flordin, har ett starkt gäng som kan sin sak.