Den tyska tillståndsmyndigheten PEI godkände på onsdagen samarbetet mellan det tyska företaget Biontech och den amerikanska läkemedelsjätten Pfizer.
Försöket ska inledas "i slutet av april", enligt Biontech vd Ugur Sahin. De första resultaten väntas vara sammanställda i månadsskiftet juni-juli.
PEI skriver att den andra fasen ska innefatta även frivilliga från högriskgrupper och att målet är att ett vaccin ska vara klart "så snart som möjligt".
Biontech och Pfizer hoppas också att inom kort få godkänt av amerikanska myndigheter för tester på människor i USA.
God chans
Experter har sagt att det kan ta mellan ett och ett och ett halvt år innan ett vaccin är klart.
På torsdag inleds tester på människor i ett annat projekt, vid Oxford-universitetet och Imperial College i London. Där ska 510 frivilliga mellan 18 och 55 år delta i den första fasen.
Enligt ansvariga på Oxford-universitetet är chansen för att lyckas ta fram ett fungerande vaccin 80 procent.
Närmare 2,6 miljoner bekräftade fall av smittade finns i världen i dag, och cirka 170 000 dödsoffer har krävts enligt det amerikanska Johns Hopkins-universitetet.
"Inte till salu"
Två amerikanska projekt har redan inlett försök på människor och ett kinesiskt projekt har fått grönt ljus.
Tävlingen för att få fram ett vaccin har också skapat spänningar mellan olika länder. I mars rapporterade tidningen Die Welt att det tyska företaget Curevac erbjudit ett högt belopp av den amerikanska regeringen för att ge USA exklusiv rätt till ett framtida vaccin. Uppgiften dementerades senare av bolaget och av Washington – strax efter att den tidigare vd:n hade bytts ut.
Då hade ilskan i Tyskland vuxit till nivåer som fick ekonomiminister Peter Altmaier att gå ut och deklarera att "Tyskland är inte till salu".