Fredag med friterat

Friterad mat ska man inte Àta för ofta, men nÄgon gÄng ibland Àr det gott. Som friterade kycklingstrimlor med en hÀrlig mangoraja.

Friterade kycklingstrimlor med kryddig mangoraja Àr gott som omvÀxling.

Friterade kycklingstrimlor med kryddig mangoraja Àr gott som omvÀxling.

Foto: TT

Livsstil & fritid2020-05-15 09:35

Friterad kyckling med mangoraja

För 4 personer, 30 minuter

600 g benfritt kycklingkött

1 msk worcestershiresÄs

salt och peppar

2 dl veteströbröd

1 liter friteringsolja

Till sÄsen:

1 dl majonnÀs

1/2 dl crĂšme fraiche

2 msk het mango chutney

1/2 msk curry

1/2 tsk sambal oelek

1/2 dl konc. apelsinjuice

1 msk socker

salt och peppar

Att Àta till:

pommes frites eller ris

blandad sallad

thaibasilika

Gör sÄ hÀr:

1. Blanda samman alla ingredienser till mangorajansÄsen. StÀll den svalt.

2. SkÀr kycklingköttet i smala strimlor. Sprid ut strimlorna pÄ en stor tallrik, salta, peppra och droppa över worcestershiresÄsen. LÄt kycklingen dra i 10 minuter. VÀrm oljan till 160 grader.

3. LĂ€gg kycklingen i en plastpĂ„se tillsammans med ströbröd. Ruska och hĂ€ll ut pĂ„ tallrik. Fritera 3–4 minuter i omgĂ„ngar och avsluta med pommes frites. Servera med kyld mangoraja, blandad sallad och thaibasilika.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!