Friterad kyckling med mangoraja
För 4 personer, 30 minuter
600 g benfritt kycklingkött
1 msk worcestershiresÄs
salt och peppar
2 dl veteströbröd
1 liter friteringsolja
Till sÄsen:
1 dl majonnÀs
1/2 dl crĂšme fraiche
2 msk het mango chutney
1/2 msk curry
1/2 tsk sambal oelek
1/2 dl konc. apelsinjuice
1 msk socker
salt och peppar
Att Àta till:
pommes frites eller ris
blandad sallad
thaibasilika
Gör sÄ hÀr:
1. Blanda samman alla ingredienser till mangorajansÄsen. StÀll den svalt.
2. SkÀr kycklingköttet i smala strimlor. Sprid ut strimlorna pÄ en stor tallrik, salta, peppra och droppa över worcestershiresÄsen. LÄt kycklingen dra i 10 minuter. VÀrm oljan till 160 grader.
3. LĂ€gg kycklingen i en plastpĂ„se tillsammans med ströbröd. Ruska och hĂ€ll ut pĂ„ tallrik. Fritera 3â4 minuter i omgĂ„ngar och avsluta med pommes frites. Servera med kyld mangoraja, blandad sallad och thaibasilika.