Rotsaksbiffar
För 4 personer, 20 minuter
6 normalstora potatisar
1 morot
1 liten palsternacka
1 bit rotselleri, 100 g
1 bit kÄlrot, 100 g
1/2 purjolök
1 msk grovt hackad fÀrsk timjan
salt och peppar
1 tsk grönsaksbuljong i pulverform
2 Àgg
smör och rapsolja
Att Àta till:
blandade blad och fÀrska örter
tunna skivor rödlök
Gör sÄ hÀr:
1. Skala och riv rotsaker samt vÀlsköljd purjolök grovt, gÀrna i matberedaren. Blanda det rivna med grovt hackad timjan, grönsaksbuljong i pulverform, Àgg, salt och peppar.
2. Hetta upp en stekpanna och tillsÀtt lika delar smör och rapsolja. Ta upp en "nÀve" av de rivna rotsakerna och tryck ihop till en boll sÄ lite av vÀtskan rinner av. LÀgg "bollen" i stekpannan och forma en ganska tjock, rund biff med stekspaden.
3. SĂ€nk vĂ€rmen och stek biffarna 2â3 minuter per sida. Hantera dem varsamt tills de har fĂ„tt stekyta som gör att de hĂ„ller ihop bĂ€ttre. Serveras som alternativ till stekt potatis eller som ensamrĂ€tt med blandad sallad.