Grön biff

De Àr lÀtta att göra och underbart goda. Rotsaksbiffar kan bli riktigt heta med chili, men nöjer vi oss med örter, lök och grönsaksbuljong.

LÀtt frasiga rotsaksbiffar Àr goda som de Àr eller till halloumi, en kött- eller fiskbit.

LÀtt frasiga rotsaksbiffar Àr goda som de Àr eller till halloumi, en kött- eller fiskbit.

Foto: TT

Livsstil & fritid2020-05-07 09:35

Rotsaksbiffar

För 4 personer, 20 minuter

6 normalstora potatisar

1 morot

1 liten palsternacka

1 bit rotselleri, 100 g

1 bit kÄlrot, 100 g

1/2 purjolök

1 msk grovt hackad fÀrsk timjan

salt och peppar

1 tsk grönsaksbuljong i pulverform

2 Àgg

smör och rapsolja

Att Àta till:

blandade blad och fÀrska örter

tunna skivor rödlök

Gör sÄ hÀr:

1. Skala och riv rotsaker samt vÀlsköljd purjolök grovt, gÀrna i matberedaren. Blanda det rivna med grovt hackad timjan, grönsaksbuljong i pulverform, Àgg, salt och peppar.

2. Hetta upp en stekpanna och tillsÀtt lika delar smör och rapsolja. Ta upp en "nÀve" av de rivna rotsakerna och tryck ihop till en boll sÄ lite av vÀtskan rinner av. LÀgg "bollen" i stekpannan och forma en ganska tjock, rund biff med stekspaden.

3. SĂ€nk vĂ€rmen och stek biffarna 2–3 minuter per sida. Hantera dem varsamt tills de har fĂ„tt stekyta som gör att de hĂ„ller ihop bĂ€ttre. Serveras som alternativ till stekt potatis eller som ensamrĂ€tt med blandad sallad.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!