"Potatis och lök Àr tvÄ ingredienser som verkligen kan skapa guld. Det var bara vinst som gÀllde och jag Àr jÀttenöjd", sÀger hon i ett pressmeddelande frÄn arrangören Sveriges bagare & konditorer.
Den helt veganska mackan innehöll flera varianter pÄ de tvÄ klassiska rÄvarorna, dÀribland lökmajonnÀs, friterade lökringar, potatiscrisp och potatisgalette.
En kombination som fick smakdomarna att falla pladask.
âAtt med de enklaste och minst ansedda rĂ„varorna skapa en sĂ„ raffinerad och spĂ€nnande macka som kĂ€nns bĂ„de exklusiv och vacker krĂ€ver en hög nivĂ„ av yrkesskicklighet och kreativitetâ, lyder juryns motivering.
Andra pris gick till Kristianstadsbon Annica BrÀnnborn och hennes macka "Kejserligt", dÀr en smörstekt kejsarhatt Àr huvudingrediens.
Michaela Andersten frĂ„n Rotebro tog hem tredjeplatsen med sin surdegsmacka âHöstdröm pĂ„ rostat dinkelâ.