Här är Linköpingsbidragen: Askeby skola, Hospitalstorget, Snugganparken, Kvarteret Ekollonet 1, S:t Larskyrkan, Valla Berså och WSP:s nya kontor. Det åttonde projektet är Vibjörnsparken i Finspång.

Förra gången kom samtliga nomineringar från Linköpings nya stadsdel Vallastaden.

– Det är i huvudsak därför som det nu är så många projekt från Linköping bland nomineringarna. Äldre projekt har helt enkelt samlats på hög. Ett villkor är dessutom att projektet ska ha varit färdigställt senast i november 2018 för att kunna bli aktuellt den här gången, säger Tomas Nyström, som är ordförande för Sveriges arkitekter Östergötland.

Artikelbild

| Vibjörnsparken, Finspångs kommun.

I mars i år utsågs Ivalla i Linköping (kvarteret Integralen 6) till landskapets bästa byggnad 2017. I slutet av februari nästa år, då Sveriges arkitekter Östergötland anordnar ett speciellt event för allmänheten i samband med årsmötet, får vi veta vem som vinner priset för 2018.

Vinnaren får diplom och en fin plakett som ska sättas upp på byggnadsverket ifråga.

Bland de senaste årens pristagare hittar vi Katscha i Norrköpings kommun, bostadshus (2016), Kopparhammaren 2 i Norrköpings kommun, universitetsbyggnad (2015), Dataton i Linköpings kommun, kontorshus (2014), Strömparken i Norrköpings kommun, lekplats och fisktrappa (2013), Naturum Tåkern i Ödeshögs kommun, besöksanläggning (2012), Hövitsmannen i Mjölby kommun, bostäder (2011) och Solbacken i Motala kommun, äldreboende (2010).