Enligt källor till redaktionen inträffade ett allvarligt våldsbrott i centrala Linköping i måndags. Två män, som ska ha kopplingar till Bergagänget, befann sig på en frisörsalong när plötsligt ett tiotal personer dök upp.

– De två männen blev misshandlade med golfklubbor och basebollträn, säger en källa.

Angriparna ska ingå i den falang i Linköping som har närmat sig Bandidos och dess supportergäng X-team.

Kommissarie Daniel Axelsson, chef för enheten för grova brott vid Linköpingspolisen, bekräftar att det skedde en sammanstötning i måndags.

– Två konstellationer drabbade samman. Men jag har inga detaljer. Så vitt jag vet kom ingen person till allvarlig fysisk skada.

Måndagens händelse är bara den senaste i en rad av våldsamma och hotfulla händelser i Linköping som misstänks har kopplingar till den pågående gängkonflikten. Under natten till den 11 april kastades en skarp handgranat in på en balkong i Ekholmen. Sprinten till handgranaten hade dragits ut – men tillfälligheter gjorde att den inte exploderade. Tre personer befann sig i lägenheten.

– Den utredningen lever i högsta grad. Det pågår en teknisk utredning och vi hoppas att det ska finnas spår på handgranaten, säger Daniel Axelsson.

Artikelbild

| Gängkonflikt. I måndags skedde en ny sammanstötning mellan anhängare till kriminella gäng i Linköping.

Den 29 mars skedde en misstänkt skottlossning i Berga. Vittnen uppgav för polisen att de sett personer med vapen.

Under natten till den 26 mars knivhöggs en man med kopplingar till Bandidos på Platensgatan. Fyra män med kopplingar till Bergagänget greps. Samtliga försattes dock senare på fri fot.

Artikelbild

| Handgranat. Under natten till den 11 april kastades en skarp handgranat mot en lägenhet i Ekholmen.

Den 18 januari greps en 26-årig man i ett trapphus på Drottninggatan. Han var maskerad och beväpnad med en pistol. 26-åringen greps och Linköpings tingsrätt dömde honom senare för grovt vapenbrott till fängelse i ett år och sex månader. På onsdagen skärpte hovrätten straffet till fängelse i ett år och nio månader.