I maj förra året slog läkare på ett sjukhus i Storgöteborg larm efter att två boende från samma avdelning på ett äldreboende kommit in till sjukhuset med extremt låga blodsockervärden. I januari i år inträffade ytterligare ett liknande fall på samma boende, och personen avled senare på sjukhus.

Polisen utesluter nu att dödsfallen kan bero på att medicin förväxlats, och obduktionsresultatet stärker teorin om att det handlar om mord, skriver P4 Göteborg.

Ja, det stärker vår misstanke annars hade vi inte gått vidare med utredningen. I nuläget av det vi kan se så talar det för att det skett någon felaktighet med insulin men vi har inte kommit ända fram ännu, säger Stina Lundqvist, kammaråklagare och förundersökningsledare, till kanalen.

I maj gick åklagare Stina Lundqvist ut med en vädjan till allmänheten om tips om liknande händelser för att hitta samband som kunde leda utredningen vidare.

Det kan finnas anhöriga som varit med om något liknande, sade hon då till TT.

Samtidigt har ett fall inom hemsjukvården i Skaraborg 2017 åter aktualiserats av de tre fallen och polisen koordinerar sina undersökningar för att se om det kan finnas ett samband.

Rättad: I en tidigare version förekom en felaktig uppgift om vilka värden som var låga hos patienterna.