Det skulle enligt det kelentanska palatset bli en blygsam tillställning när den malaysiska provinsen höll kungligt bröllop på långfredagen mellan kronprinsen Tengku Muhammad Faiz Petra och 32-åriga Louise Johansson från Mantorp. Men av bilderna som spridits via sociala medier att döma, ser bröllopet långt ifrån blygsamt ut. Enorma kristallkronor, vackra dukningar med kandelabrar, gigantiska blomsterarrangemang och glittriga klänningar. Louise själv bar två olika klänningar – en heltvit med lång ärm, hög hals och lång slöja med inslag av spets samt en långärmad champagnefärgad klänning täckt med ett skirt silverbroderat tyg med glittrande tiara, örhängen och halsband.

Runt 300 gäster var inbjudna till bröllopsceremonin som hölls i palatset Istana Balai Besar i Kelentans huvudstad Kota Bharu. Bland gästerna fanns endast nära medlemmar till det malaysiska kungahuset, de närmsta vännerna och delar av Louises familj. Även Sveriges ambassadör i Malaysia, Dag Juhlin-Dannfelt, deltog som representant för Sverige.

– Vi kan bekräfta att han var inbjuden och närvarade på bröllopet, mer än så kan varken vi eller ambassadören uttala oss om, säger Vilhelm Rundquist på UD:s presstjänst.

Vi har tidigare berättat att östgötska Louise träffade kronprinsen i London dit hon flyttade efter studenten på Kungshögaskolan i Mjölby. Bröllopet annonserades för ungefär en månad sen och intresset för den östgötska prinsessan har varit stort i både svenska och internationella medier. Louise familj i Sverige har avböjt att kommentera giftermålet både före och efter bröllopet.

View this post on Instagram

Alhamdulillah selesai sudah

A post shared by shahrul afzan (@shahrul_8603) on