Tågen rullar igen efter stopp

På fredagen larmades räddningstjänsten till tågstationen i Motala efter att rökutveckling uppstått i en tågvagn på platsen. Ett par timmat efter att larmet kommit kunde tågen rulla igen.

Rökutveckling uppstod i ett tåg i Motala på fredagen.

Rökutveckling uppstod i ett tåg i Motala på fredagen.

Foto: Sofia Axelsson

Motala kommun2019-10-11 12:38

Det var vid 12.30-tiden som larmet om den rykande vagnen kom in till Sos. Räddningstjänsten ryckte ut och kunde konstatera att det var kraftig rökutveckling bildats i en tågvagn som stod inne vid perrongen. Anledningen till rökutvecklingen tros vara att något fel uppstått i konstruktionen.

I samband med arbetet på plats tvingades räddningstjänsten begära stopp i tågtrafiken på aktuellt spår. Detta innebar att bland annat Östgötatrafiken under eftermiddagen fick ställa in flera avgångar för pendeltågen. 

En timme efter att räddningstjänsten börjat arbeta med röken bestämde sig räddningstjänsten för att försöka flytta på vagnen till ett spår där övrig tågtrafik inte skulle påverkas.

– Vi räknar med att vara kvar och jobba i ungefär en timme till på platsen, sade Christian Lind, inre befäl vid Räddningstjänsten Östra Götaland. 

Strax efter klockan 14 hade tågvagnen slutat ryka, och räddningstjänsten kontrollerar vagnen efter glödbränder. Klockan 14.18 kunde tåg åka förbi platsen igen, om än i krypfart. 

.
.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!