– Då tänkte jag att där finns ju cykelväg. Där kan jag köra. Det såg ju jättehärligt ut, säger Birgitta Angusson.

Birgitta har MS och behöver ha sin elscooter för att kunna ta sig fram. Scootern måste laddas ungefär var fjärde mil och skulle dessutom med på tågen, de första delarna av resan.

Det krävdes planering. Kolla med tågen så att det skulle fungera. Planera in stopp och övernattningar med mindre än fyra mil emellan och kolla att de kunde ta emot henne och att det fanns möjlighet att ladda scootern.

Blev det mer än fyra mil mellan övernattningarna fick hon kolla upp matställen på vägen som hade laddningsmöjligheter. Mycket letande på nätet och många samtal krävdes innan resan kunde ta fart. När allt som gick att planera var klart och biljetter beställda gav hon sig av från Malmö.

Möjligheten att ladda, läget och närhet till sådant som varit intressant har styrt planeringen av rutten, inte handikappet.

Efter Tiveden bar det av mot Göta kanal. Hon har besökt Medevi och Brunneby musteri. Övernattar gör hon nu på Glasbruket utanför Borensberg. Många utflykter har det blivit.

– Jag har tittat på de olika slussarna och varit ute i naturen. Ibland har jag bara stannat och lyssnat på tystnaden, säger hon.

Hon hade vana av att resa själv redan innan hon blev sjuk så det har inte varit främmande.

– Allt går att lösa. Bara man litar på sin egen förmåga och vet vart man ska vända sig om något händer, säger hon