En plats att stanna till vid, äta mat och få reda på mer information om Motala som besöksmål. Första etappen av etableringarna vid den nya trafikplatsen vid Jätten beräknas vara färdiga under nästa år.

– På det här området har vi tre intressenter, detaljplanen vinner laga kraft vid årsskiftet. McDonald´s vill komma igång så fort som möjligt, de blir förmodligen först att öppna, säger Cecilia Ågren.

Även en camping ska öppnas i närheten av Varamobaden, men ingen plats är ännu utsedd. Mitt emot den tilltänkta rastplatsen, på andra sidan Badstrandsvägen, finns ett cirka 40 000 kvadratmeter stort område. Det hör till den andra etappen av utbyggnaden kring trafikplatsen. Sju intressenter vill öppna verksamhet där, bland annat en bensinmack. Men för det området är ingen detaljplan gjord ännu.

– Det här är ett sätt att binda ihop Varamon med resten av stan. Det har legat och väntat på byggandet av bron. Lägenheter kommer inte att bli aktuellt, vi har sagt verksamheter och även en camping på något ställe, säger Cecilia Ågren.