Det var i slutet på maj som han tog över driften sedan Daniel Starkengren köpt fastigheten, något vi tidigare skrivit om. Från att ha drivit Käket i Vadstena och en foodtruck på Vintergatan i Motala, blev det till att få kläm på en helt ny typ av verksamhet med tillhörande cirka 250 sittplatser.
David tycker sommaren varit bra, på många sätt.
– Det är roligt att så många kommit även när det inte var så bra väder. Jag trodde nästan inte att vi skulle behöva säga nej till gäster vissa kvällar i juli.
Samtidigt medger han att det även funnits utmaningar för personalen som inte tidigare jobbat med en fullservice-restaurang. Att ha många gäster samtidigt har lett till att en del besökare fått vänta lite längre på att bli servade. Att känna att man inte räcker till för alla berör David.
– Jag tar det fruktansvärt hårt när vi inte är så bra som jag vill att vi ska vara.
Samtidigt håller han med om att det är en utmaning att driva en restaurang som vissa dagar kan ha fullt med gäster, andra dagar väldigt få.
Han skrattar lite och säger:
– Lagom är det man längtar efter.
Inför nästa säsong har han planer på att inrätta en tillbehörsbuffé, vilket skulle underlätta för kockarna samtidigt som gästerna får möjlighet att komponera innehåll till sina hamburgare själva.
Men först väntar hösten. Bernberg inleder redan nu i augusti med after work på fredagarna. Därefter introduceras lunch tre dagar i veckan.
Att satsa på året-runt-verksamhet är målet och han tror att det är möjligt.
– Jag tror att har funnits en efterfrågan att komma hit fast man har valt bort det.
Julbord, så kallade "burgernights" med inspiration från foodtrucken, och bokade sällskap, är andra arrangemang som han hoppas ska komplettera Sjövik.
I somras lämnade David Bernberg Restaurang Käket i Vadstena, något som han först tyckte kändes väldigt jobbigt.
– När jag började processen att ta över här var jag tvungen att vara ärlig mot mig själv, att jag inte kan göra båda ställena rättvisa.
Men även som driftansvarig på Sjövik, säger han, gäller det att tänka till. När det varit som mest att göra har han "borrat ner huvudet och kört på".
– Sedan måste man kunna stanna upp och tänka till. Det är viktigt att ta den där pausen. Det gäller att orka, ha kreativiteten och bra idéer och inte bara ha öppet varje dag till varje pris.
Han funderar lite och tillägger med ett leende:
– Man blir en bättre chef också.