Maten i centrum på Medevi Brunn

Nina Glimvall, vd för Medevi Brunn sedan drygt ett år, har investerat i "humankapitalet", som hon uttrycker det. Det innebär att verksamheten utökas med två välkända ansikten från branschen, kökschefen Jürgen Grossmann samt restaurangchefen och sommelieren Karina Tholin.

Första säsongen på Medevi Brunn väntar kökschefen Jürgen Grossmann och restaurangchefen Karina Tholin.

Första säsongen på Medevi Brunn väntar kökschefen Jürgen Grossmann och restaurangchefen Karina Tholin.

Foto: Rita Furbring

Motala2019-05-07 17:00

– Man måste ha ett hjärta för platsen och vara en trotjänare för att mäkta med Medevi, säger Nina Glimvall om sina val inför sommaren.

Jürgen Grossmann, som tidigare drivit restauranger i Stockholm, har varit yrkesverksam i 30 år och sägs också ha introducerat den vita sparrisen i Sverige.

Även Karina Tholin, med lika många år i branschen, är handplockad, och enligt Nina Glimvall är det just matupplevelsen och servicen som Medevi Brunn ska fokusera på framåt.

– Vi måste börja med magen, annars får vi inte människor att åka hit, säger hon uppriktigt.

Räcker det med god mat?

– Det är en början så god som någon. Andra delar måste till, men det kan jag inte yppa i dag.

Jürgen Grossmann berättar att han tillbringat många sköna sommarsemestrar i Medevi tillsammans med sin familj. Hans barn upplevde en "Bullerbykänsla". Däremot, avslöjar han, har maten inte alltid varit till belåtenhet.

– Jag har gnällt på den tidigare. Nu får jag möjlighet att hjälpa till att förbättra maten, säger kökschefen som kommer att ha ytterligare tre kockar till hjälp i sommar.

Vilken blir den största utmaningen?

– Att klara av de höga besökstopparna på ett bra sätt.

Också Karina Thulin ser fram emot säsongen. Hon kommer närmast från Norrqvarn Hotell och konferens.

– Jag ska visa att vi på landet kan och att det finns bra jobb på mindre orter om man har modiga chefer som vågar anställa. Det är ett stort ekonomiskt beslut att anställa en äldre, mogen person, men det sparar pengar i långa loppet.

Samtidigt brottas branschen med personalbrist, förklarar Karina. Hennes erfarenhet är att man ofta tar in unga och framåt människor, som internutbildas. Inför sommaren räknar hon själv med att rekrytera mellan 8-10 personer.

Vad blir ditt tuffaste uppdrag?

– Att få ihop logistiken med byggnaderna och få en så oslitig miljö för personalen som möjligt. Vi måste se till att vara attraktiva och ta hand om dem som kommer.

Innan säsongstarten, vid midsommar, väntar flera olika arrangemang, bland annat mässan Trädgård och uterum.

Under sju veckor räknar Nina Glimvall med att Brunssorkestern kommer att ge totalt 165 konserter. Därefter väntar en höst och planer finns att utveckla både efter- och försäsong. Exakt hur vill hon inte säga men avslöjar att det redan i augusti startar matlagningskurser för Jürgen Grossman.

– Vi kommer att skräddarsy dem för olika målgrupper.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om