Många åker egen bil till Ullared, andra väljer organiserade resor. MVT följer med Vadstena buss en onsdag i början av oktober.
Bussen lämnar Motala klockan sex på morgonen, plockar upp fler resenärer i Mjölby, Ödeshög och Jönköping och är framme i Ullared vid halv tio.
Av de 53 passagerarna ombord är så gott som alla kvinnor.
Allt är relativt, men den här dagen är med Gekås-mått mätt ganska lugn, 12 500 besökare handlar för 15 miljoner kronor. Det kan jämföras med lördagen några dagar tidigare, då nästan dubbelt så många rörde sig bland hyllorna och tillsammans spenderade över 30 miljoner kronor.
Vissa vet några saker de ska ha, sedan improviserar de sig fram. Andra har full koll på vad de ska leta efter och har skrivit långa listor.
Ninna Ljungkvist från Motala bockar av sak efter sak på sin fullskrivna papperslapp.
– Det mesta är beställningar från släktingar. Jag hittade ungefär hälften av det jag skulle ha. Och så blev det en tröja och ett par strumpor åt mig själv, säger hon efter avslutat handlande.
Det finns oändligt många olika varor och mängder av varje vara. Mjölbybon Britt-Marie Karlsson kan jämföra med hur det var förr.
– På 70-talet var Gekås mindre och det fanns inte så mycket av varje sak, så alla kärringar stod och drog i samma plagg, säger hon och skrattar.
42-åriga Malin Brask från Motala kan vara den yngsta på resan. Hon handlar till sig själv, men även till dottern Tuva, sju år.
– Hon vill ha en lurvig fleecetröja, säger Malin som menar att vissa varor är enormt mycket billigare på Gekås och att det finns pengar att tjäna på att åka till Ullared.
Men Ylva Antebrink som brukar åka till Ullared två gånger per år tillsammans Margareta Broberg varnar för att man måste se upp.
– Det är lätt att tro att allt är billigare än hemma och plocka fullt i vagnen. Men så är det inte, säger hon.
För Motalaväninnorna är syftet med Ullaredsresan inte bara att köpa billigt.
– Nej, det är en rolig utflykt. Vi pratar, fikar och äter. Och handlar förstås, förklarar Margareta som efter bara en trekvart hittat tre, fyra passande plagg.
– Min gubbe säger att jag har svart bälte i shopping.
Klockan ett öppnas bussen och släpet för inlastning. Motalabon Gunilla Ringkvist får hjälp av busschauffören Peter Karlsson att lyfta in en väska i bussens släpvagn.
– Nu tar vi en liten runda till och köper småsaker innan bussen går hem klockan fyra, säger hon.
Butiksytan är enorm. Det hade lätt kunnat bli kaos om inte allt varit så välorganiserat. I taket sitter kuber med bokstavs- och sifferkombinationer för att man ska hitta rätt. Varuvagnarna är märkta med nummer. Ändå försvinner med jämna mellanrum både människor och vagnar.
Det är bland annat sådana missöden som sysselsätter kundtjänstpersonalen. Via högtalarna ropar de återkommande ut efterlysningar av försvunna vagnar och personer. Dessutom får de besök vid sin disk av kunder som undrar om allt möjligt.
Linda Johansson berättar om kunden som sa: "Det har blivit nåt fel på mitt kvitto, det har blivit alldeles för dyrt".
Så kan det bli för den som handlar intensivt, även om det mesta är billigt.