Skördemarknaden lockade besökare.
– Det har kommit folk till och från hela tiden sedan vi öppnade klockan tio, säger Ola Schwartz som tillsammans med hustrun Eva Sandström driver Grepstad gård och gårdsbutiken.
Skördemarknaden på Grepstad gård hålls för andra året i rad. Att det ligger senare på året är en medveten strategi. Dels har de mera tid nu, dessutom finns det inte så många andra skördemarknader så här års.
– Det känns som det är ett litet utrymme nu innan julmarknaderna drar igång, säger han.
Ambitionen med skördemarknaden är att samla lokala producenter och skapa möjligheter för kunder och producenter att mötas.
– Alla kan prata med kunderna om sina produkter, säger han.
På plats fanns Anders Larsson från Styra Kött. Han och sambon Susanne Pripp grillade lammkorvar som är några av deras produkter.
– Korv har blivit lite finare att äta. Förr var det bara vardagsmat, säger han.
Inne i gårdsbutiken kunde besökarna handla ur det vanliga sortimentet samtidigt som de kan provsmaka getostar från Löt gårdsmejeri eller få information om nötkött från Sjökumla. I utrymmet bredvid fanns tomater, rotsaker och möjligheter att fika etter äta ärtsoppa med surdegsbröd.
Micael Ekholm och Urd Malmsten besökte skördemarknaden och strosade runt, tittade och provsmakade.
– Det är roligt med sådana här gårdsbutiker med närproducerat, säger Micael.
Planer finns för att skördemarknaden ska kunna växa, men till det behöver lokalerna först anpassas.