Eventuellt kan Jan-Ove Boll tänka sig att sälja restaurangverksamheten om rätt person dyker upp, men till en början handlar det alltså om att få igång anläggningen igen, innan turistsäsongen börjar.
– De som arrenderade tidigare har hoppat av, säger Boll.
Enligt honom ska det ha skett redan i höstas, men parterna har kommit överens om att tidigare inbokade evenemang ska genomföras innan någon ny tar vid.
Flera intressenter har redan hört av sig och några har till och med hunnit inspektera anläggningen som är på cirka 450 kvadratmeter. Det handlar om affärsidkare från andra delar av landet, men också någon från Motala.
Enligt Jan-Ove Boll kommer det att ställas vissa krav på den eller de personer som vill ta steget att driva Magasinet Bar & Kök vidare.
– Man måste ha lite erfarenhet. Det här är en tuff bransch och man behöver kunna sitt jobb, säger han.
Boll har inte så mycket synpunkter på vilket typ av mat som bör finnas på menyn framöver, men han hoppas att dagens lunch ska kunna fungera året om. Sommartid ser han gärna att det kan erbjudas À la carte kvällstid.
Trots att han även äger Hotell Nostalgi ett stenkast bort, som också erbjuder restaurang, ser han inte en ny affärsidkare, så nära, som en konkurrent.
– Det behövs tre restauranger i hamnen, det är för lite med bara två kollegor. Folk vill äta där andra människor befinner sig, säger Jan-Ove Boll.