Tidningen har tidigare skrivit om David Appelgren som i dag lever och verkar i trakterna vid Omberg tillsammans med sin hustru. För några år sedan startade han Facebooksidan "Matfusket", som snabbt fick tusentals följare. Nu fortsätter hans sajt att växa och har gillats av drygt 155 000 personer.
När David för några år sedan fick syn på en innehållsförteckning till en prinsesstårta som innehöll 25 E-ämnen kände han att någon måste reagera.
– Om ingen annan gör det får jag göra det själv, säger han om hur han plötsligt såg på livsmedel i butikerna med nya ögon.
För att kunna veta vad han i dag pratar om började han själv att odla. Numera driver paret Ombergs ekogård.
David hoppas på att kunna inspirera andra och visa att allt är möjligt. Han anser att vi måste bli bättre på att tillvarata de råvaror som finns i vår omgivning.
– Vi äter bara fem procent av alla äpplen som finns i våra trädgårdar. Resten importeras.
I samband med kvällen på K-ringen, anordnad av den ekonomiska föreningen Ekolomilaget, uppmanade han också gästerna att bli bättre på att läsa innehållet på maten de köper. Att våga ifrågasätta ursprung och välja bort kemikalier.
En parallell som han drog var hur många människor noggrant servar bilen när det är dags och att de aldrig skulle få för sig att tanka med fel bränsle. Att lyssna till den egna kroppens signaler vad den mår bra av är vi däremot sämre på.
– Där kan man stoppa i sig lite godis som är självlysande.