Restaurangen, med lunchservering torsdagar och fredagar för allmänheten, lever i allra högsta grad. Borden står dukade och NissornNuntachokchaiyanan viker linneservetter. Eleverna har delats in i grupper där några ansvarar för serveringen och några jobbar i köket.
Serveringslärare är Elin Österberg. Hon jobbade tidigare på den utbildning som tvingades lägga ner på grund av kraftigt minskade årskullar.
– Det kändes tråkigt, säger Elin som parallellt med nedläggningen fick se 19 av 21 elever gå ut i jobb.
Med en ökning av årskullarna nu tror Elin att en ny satsning på programmet skulle falla väl ut. Det gör även hennes kollega Jan Green.
– Det är en utbildning som inte leder till arbetslöshet utan till jobb, poängterar han.
I dag finns bara en kockutbildning i Motala, i Komvux regi. I höst har tolv elever med varierande bakgrund, såväl yrkesmässig som kulturell, börjat där. Den yngsta är 20 år, den äldsta 64. När Curt-Arne Höög permitterades i fjol bestämde han sig för att utbilda sig till kock.
– Min fru jobbade fortfarande och jag hade inga privata intressen, säger han.
Förutom matlagning då.
– Men jag kan ju inte bara laga mat hemma, säger Curt-Arne och skrattar.
Något framtida yrkesliv ser han inte framför sig, men han kan tänka sig att ställa upp som en extra resurs där det behövs.
– Utbildningen är intressant och jag lär mig något nytt varje dag, trots att jag är 64 år.