– Utvecklingen sker vare sig vi vill eller inte, och vi vill visa vad vi kan bidra med. Det handlar om att se möjligheter i den nya tekniken, att utmana gamla värderingar och synsätt, säger studenten Anna Erfass.
Just nu jobbar eleverna med att arrangera en konferens för att locka fler Motalaföretag att bli digitala. Projektet kallar de #modig (Motala digitally) och konferensen anordnas i slutet av maj.
– Vi bjuder in alla intresserade - företag, politiker och invånare. För tillfället håller vi på att skapa filmmedia för att marknadsföra eventet. Vi vill förändra bilden i Motala och öka kunskapen om vilka möjligheter internet erbjuder.
IT-pionjären Rickard Eriksson, som är med och driver utbildningen, vill lyfta fram ett flertal positiva aspekter med projektet.
– Eleverna står för all marknadsföring och pr. Det handlar om att skapa ett medialt intresse och lobba mot politiker, föreningar och organisationer. Det är en bra övning i att lära sig ta kontakt, säger han.
Samtidigt syftar projektet, liksom hela utbildningen till att lyfta intresset för digital marknadsföring och kommunikation bland Motalas företag.
– Vi vill skapa inspiration och kunskap. Det är inte så svårt att bli digital. Man kan säga att konferensen är tänkt att bli en kickstart för Motalas företagare. Och det vore nästan ett tjänstefel att inte delta, säger Rickard Eriksson.