Dessa platser förvandlas ju till någon slags krigszon vid den här tiden på åren. Det är som en bomb, eller flera, slagit ner. Som om alla regler slutat gälla. Skräpanarki.

Vi skriver om eländet i dagens tidning, på sociala medier har man sett många upprörda inlägg sedan en tid tillbaka. Och med rätta. Jag kan tycka att det är tilltäckligt irriterande att vissa ställer kassar med flaskor utanför glasbehållarna, för att dessa är fulla, men hur man ens kan komma på idén att dumpa allt ifrån elektronik till möbler på en vanlig återvinningsstation är fullständigt obegripligt. "Skit också, fåtöljen gick inte ner i containern, men det gör väl inget om jag ställer den här..."

Nej, det har gått för långt. Dock framhöll "Håll Sverige rent" i veckan i ett pressmeddelande att alltfler säger ifrån när andra skräpar ner. Bra. Själv såg jag för något år sedan en dam som slängde några golfklubbor i behållaren för metall. Det var så korkat att jag inte fick fram ett ord. Sannolikt såg jag själv ut som en container, med min gapande mun...

När jag ändå är inne på återvinning. Det var många frågetecken och vissa farhågor när vi som villaägare i fjol skulle få nya soptunnor. Ni vet, de omdiskuterade fyrfackskärlen. Skulle tunnorna verkligen räcka till för allt skräp? Skulle vi få plats med dem?

Det visade sig inte finnas någon anledning till oro, tvärtom, vi gillar verkligen tunnorna. Vi har alltid källsorterat, haft backar, påsar och pappkassar fullpackade med glas, burkar, papp, tidningar och plast i källaren. När vi istället började sortera i de nya tunnorna fick vi plötsligt utrymme över. Att det till och med finns en speciell behållare för batterier och glödlampor att hänga ut på tunnan när den börjar bli fylld känns riktigt lyxigt.

Den enda nackdelen är egentligen att kärlen är så pass stora och tar mycket utrymme, så det krävs lite planering och jobb när man ska placera dem. Själva ville vi inte ha två gigantiska soptunnor precis vid entrén...

Och kärlen har räckt till, åtminstone fram till jul- och nyårshelgen, då det blir exceptionellt mycket skräp och avfall. Så det får bli en runda till återvinningsstationen - eller "krigszonen".

Trevlig helg!