Borensbergsbo får utbildningspris

Borensbergsbon Tobias Trofast har tilldelats ett pedagog-pris från Grafiska Yrkenas Främjande. "Det är verkligen en ära, jag hade ingen aning att jag ens fanns med i deras tankar" säger han.

"Det bästa är att få arbeta med studenter som vill utvecklas och ställer höga krav." säger Tobias Trofast.

"Det bästa är att få arbeta med studenter som vill utvecklas och ställer höga krav." säger Tobias Trofast.

Foto: Thor Balkhed

Motala kommun2019-10-13 22:00

Tobias Trofast arbetar som lärare på Grafisk design och kommunikation på Linköpings universitets campus i Norrköping. I mitten av september utsågs han till vinnare av Grafiska Yrkenas Främjandes utbildningspris 2019 och priset delades ut under Bok- & Biblioteksmässan i Göteborg.

– Jag ser det som ett tack för lång och trogen tjänst inom branchen, det känns väldigt ärofyllt. Varje år nominerar vi studenter till ett av de andra stipendierna som delas ut samtidigt, så jag visste ju att det fanns. Men att jag skulle få det hade jag ingen aning om, säger Tobias.

Tobias började sin bana som lärare för ungefär tjugo år sedan.

– Det bästa är att få arbeta med studenter som vill utvecklas och ställer höga krav. De ställer intelligenta frågor som utvecklar mig med. Jag trivs väldigt bra i en bransch som är i ständig förändring. Ingen dag är den andra lik och man håller sig alltid på tårna.

Varför tror du att stiftelsen valde dig som vinnare av priset?

– Jag tror det är för att jag har jobbat länge i den grafiska branschen och vet hur det ser ut. Att veta vilken kompetens som krävs inom grafisk produktion och vad som behövs på marknaden. Jag har fungerat som en bro där mellan.

Förutom utmärkelsen har Tobias fått en prissumma på 50 000 kr.

– Än har jag inte bestämt vad jag ska göra med dem, de kom ju som sagt som en överraskning, skrattar Tobias. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!