De är Årets Göta kanalföretag 2019

Brunneby Musteri har utsetts till Årets Göta kanalföretag.

Brunneby Musteri har utsetts till Årets Göta kanalföretag.

Brunneby Musteri har utsetts till Årets Göta kanalföretag.

Foto: Anders Törnström/arkiv

Östergötland2019-10-15 11:30

– Det kommer som en fullständig överraskning. Men jag är jätteglad naturligtvis, säger Gunnar Kjellin, vd på Brunneby Musteri när han får kännedom om priset på tisdagsmorgonen.

Han var själv inte på plats när nätverket Officiell Partner Göta kanal, bestående av 50 företag, hade höstträff i Karlsborgs fästning under måndagen. Medlemmarna, respektive kommuner längs kanalen, har kunnat nominera olika företag till den aktuella utmärkelsen. Vinnaren röstas sedan fram av en jury bestående av representanter från turistnäringen i västra Götaland och Östergötland, förra årets vinnare samt en representant från Samverkan Destination Göta kanal.

Det är elfte året i rad som priset delas ut och i motiveringen riktad till Brunneby Musteri står det bland annat:

"Med sitt breda sortiment av fina naturprodukter och sitt fysiska läge längs kanalen lyfter de både sitt eget varumärke och bidrar till att synliggöra Göta kanal".

Gunnar Kjellin tycker att priset har betydelse för verksamheten:

– Det är ett hedersomnämnande och visar en uppskattning för vårt arbete, säger han.

Finns det något ni kan göra bättre?

– Det kan alltid bli bättre. Vi har nyheter på gång både på produktionssidan och lite annat också. Vi har massvis med idéer för att utveckla nya koncept, säger Kjellin som inte vill avslöja mer för tillfället.

Vad gör ni just nu?

– Vi är mitt i äpplesäsongen, en av de sämsta på flera år och den pågår i ett par veckor till. Vi har också börjat planera inför julen och stundande julmarknad, säger Gunnar Kjellin.

Gunnar Kjellin, vd på Brunneby Musteri.
Gunnar Kjellin, vd på Brunneby Musteri.
Karta: Brunneby Musteri AB
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!