"Låt Hallen vara kvar för våra ungdomars skull, för våra unga vuxna och för vår framtid". "Tänk efter och låt Hallen vara kvar! Vad händer annars med många ungdomar som leder till ökade kostnader för samhället?", lyder några av inläggen.

– Vi vill visa politikerna att vi är många som vill stå emot beslutet. Ju fler namnteckningar vi får in desto bättre, säger Colin Larsson Roth, ordförande för SSU i Motala.

Tror du att en namninsamling kan påverka?

Artikelbild

| Ungdomscoacherna på Hallen. Fr. v. stående: Anna Ahlenius, Matilda Hägglund. Fr. v. sittande: Viktor Erm, Joakim Randefelt, Christian Sjöström Verbanac, Petra Odebäck, Michaela Ohlén

– Jag tror att antingen ändrar de sig eller så är det klart och tydligt att de inte gör som folket vill.

Han framhåller också vikten av att Hallen bör få vara kvar i Motala, som den enda centrala ungdomsgården i stan.

– Många ser den som sitt andra hem. Det kommer en problematik när ungdomar går rastlösa. Gör om och gör rätt. Att bara stänga utan planer är inte rätt väg att gå, säger Colin Larsson Roth.

Bildningsnämndens ordförande Mark Henriksson (M) har tidigare kommenterat beslutet om stängningen, som är planerad till hösten:

"Det känns rätt utifrån våra ambitioner att skapa andra typer av mötesplatser för ungdomar. Hallen öppnades för att vara en mötesplats och för att främja integration, men det har inte riktigt blivit så i dag. Det här är en möjlighet att börja om och försöka få till det. Egentligen hade vi velat ha kvar Hallen och samtidigt utveckla de andra delarna, men det går inte".

SSU:s insamlingslista kommer även fysiskt att lämnas över till kommunstyrelsen den 10 juni.