Det är sjätte gången som röda mattan rullas ut till Motalagalan. Nomineringen till de nio kategorierna har varit öppen sedan några veckor tillbaka och nu har jurygrupperna gjort sitt jobb och valt ut finalisterna. För de tre utmärkelserna Årets marknadsförare, Årets idrottsprestation och Årets turismpris är de nominerade klara.

I kategorin Årets marknadsförare, som delas ut av Tillväxt Motala AB, är finalisterna e-handelsföretaget Room 99, löparinfluencern Josefine Swärm och Holms Industrier, för lanseringen av nya produkten Holm borsten.

Årets idrottsprestation, som delas ut av Vätternrundan, kan i sin tur gå till Viktor Andersson, för hans prestationer inom fitness, till wakeboardåkaren Kevin Jönsson eller till löparen Johanna Eriksson.

Artikelbild

| Wakeboard. Kevin Jönsson är en av finalisterna i kategorin Årets idrottsprestation.

Göta Kanalbolag delar ut Årets turismpris, där finalisterna är Berggrens öltapp och mat, med motiveringen att de skapat en samlingsplats för de mat- och dryckesintresserade, Grepstad gårdsbutik, för att de har blivit ett populärt utflyktsmål och Vättern Bike Games, för att ha gett Motala ytterligare en cykel- och folkfest.