Anders Lindblom, vd för matbutikerna, säger att företaget återkommande bidrar till olika insamlingar men att ägarfamiljen, Håkan och Karina Lindblad, sedan tidigare samarbetar med just Barncancerfonden. På fredag är det också Internationella Barncancerdagen, varför det kändes aktuellt att lämna över gåvan inför den.

– Det är en fantastisk organisation som gör väldigt gott. Och cancer är, tyvärr, något som de flesta av oss har någon relation till, säger Anders Lindblom.

Barncancerfonden Östra är en ideell förening för familjer med drabbade barn. Ett av uppdragen är att genomföra aktiviteter och bidra med trygghet både under och efter avslutade behandlingar.

Artikelbild

| Inca Asknert, Barncancerfonden Östra, gläds åt bidraget från Östenssons. Här tillsammans med marknadschef Carl Schnell och vd Anders Lindblom.

Enligt föreningsinformatör Inca Asknert är därför alla gåvor, stora som små, viktiga i arbetet med barnen och familjerna inom upptagningsområdet Östergötland och Kalmar.

– Det är ovärderligt. Vi lever i ett fint samhälle som gör mycket, säger hon.

Hon förklarar att pengarna som kommer in kan hjälpa människor med olika ljusglimtar i vardagen.

– Vi bjuder varje dag på god frukost till de cancersjuka barnen och deras familjer som ligger inne på US. Sedan har vi matkvällar varannan tisdag.

Artikelbild

Även sjukhusclownerna finansieras av bidragen och föreningen kan också erbjuda olika kurser, eller fritidsaktiviteter till kraftigt subventionerat pris.

– Vi har nu 35 familjer som ska få åka till Vemdalen där vi har en fjällstuga, säger Inca Asknert.